.

.

13.6.2016

VATRUSKOITA JA VIEMISIÄ

Viime viikolla jatkui leipominen kun ei hellepäiviä meille suotu. Onneksi.

Aloitimme kevyesti leipomalla Kinuskikissan vatruskoita sekä muna- että jauhelihatäytteillä. Ensimmäinen negatiivinen ajatus tuli kun taikina ei meinannut totella. Ajattelin, että en enää koskaan ikinä milloinkaan tee näitä! Vaan kun homma alkoi luistaa, onnistui pyörylöiden taputtelu jopa esikoiselta. Täytettä tosin oli aika hintsusti kun neitonen kaunoinen olisi syönyt täytteet pelkiltään! Muutenkin seuraavalla kerralla teen täytettä tuplamäärän ja maustan asteen verran voimakkaammin. Kumpi oli parempi: jauheliha vai muna? Jauheliha!

Sunnuntaina kävimme tarkistamassa kuinka pieni on viikon ikäinen prinsessa. Voi kun hän onkin söpö ja pieni ja kaikkea ihanaa! Teimme vaaleanpunaisia sitruunamuffineja sekä pizzasarvia lahjan kylkijäisiksi. Vain pizzasarvet lähtivät mukaan, koska muffinien ulkonäkö ei läpäissyt laatukriteereitä... 

Maut molemmissa maistuvia. Pahvisten muffinivuokien kätevyydestä en tosin menisi vielä ainakaan takuuseen... Ehkä jatkossa turvaudumme tuttuun ja turvalliseen versioon. Ehkä. 
Uusi viikko on pyörähtänyt käyntiin ja pesänrakennusvietti on allekirjoittaneella suurimmillaan sitten miesmuistiin. Vaikea päättää mistä sitä oikein aloittaisi!

Mukavaa päivää!

- Lyyti

Kinuskikissan helpot suosikit
Sitruunamuffinit

Kinuskikissan vatruskat 

Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon
Pizzasarvet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Täräytähän terveiset! Ne julkaistaan tarkan syynäyksen jälkeen...